KEITTIÖKEMIAA
RESEPTEJÄ OSAAJAN KEITTIÖSTÄ
Pidän luovasta ruoanlaitosta ja kokeilen mielelläni uusi juttuja.
Herkullinen omenapiirakka
Yksi pyöreä makea murotaikina
2-3 hapahkoa omenaa
3 rkl paistamista kestävää marmeladia esim. Mango-, omena- tai appelsiinimarmeladia.
kanelia
sokeria
Sulata ja kaulitse taikina vuokaan sopivaksi. Leikkaa omena lohkoiksi. Levitä marmeladi taikinan päälle ja lado omenat, lohkot sen päälle. Koristele kanelisokerilla (1 osa sokeria, 2 osa kanelia). Paista 200⁰C uunissa noin puoli tuntia. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljakastikkeen kera.
Koti-isän silakkalaatikko
1 pss (500 g) Valkosipuliperunoita
1 prk (300 g) Silakoita (esim Hunaja-valkoviinisilakka)
170 g Pekonia
Munamaito
4 dl kevytmaitoa
~ 1 dl silakkapurkin lientä
2 munaa
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
Pieni ja ruskista pekoni. Sekoita munamaito. Kokoa kerroksittain voideltuun vuokaan. Kaada munamaito sekaan. Paista laatikko 175⁰C noin 1 ½ tuntia.